sâmbătă, 20 martie 2010

Supa de rosii

Desi nu este de sezonul acesta, supa de rosii este preferata mea si o gatesc mai tot timpul.
Ce ne trebuie? O oala de aprox.4L, trei cepe albe mari, trei morcovi, o cana mica cu orez alb, o legatura de patrunjel, o bucatica de telina, cinci rosii mari si coapte, ulei de seminte de in, sare neiodata.
Se maruntesc cepele, se dau prin razatoarea mare morcovii si telina si impreuna cu sarea (dupa gust) se pun la fiert. Dupa 20 min. se adauga si orezul. Dupa inca 10 min. se adauga rosiile facute suc (cu ajutorul blenderului). Se mai lasa la fiert inca 10 min., se stinge focul si se adauga patrunjelul maruntit.
Se serveste calduta, cu ulei de seminte de in presat la rece (adaugat in farfurie). Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu